torsdag 27 december 2012

Dukning torsdagtema idag.

Hejsan!

Hoppas ni alla haft en härlig julhelg. Hur jag än letar i arkiven så hittas inga bilder från några nyårs dukningar från vårt hem, antar att det är nyårsinspiration vi behöver nu.
 Här har vi vad man skulle kunna tro julens dukning med tanke på jultallrikarna med Disney motiv på. Det är dock dotterns födelsedagsdukning. Alla andra år har vi inte blandat ihop hennes födelsedag och julen, men i år ville hon ha dessa tallrikar och det var ju bra så kommer de till användning.Vit linneduk med en lite mindre vit duk med hålsöm ovanpå, adventsljusstake eftersom det var tredje advent just denna födelsedag, vita tulpaner och röda anemoner i min julvas och lärkkottar lite här och var utspridda på bordet bestod kalasdukningen av denna gång


 Här är lite inspiration från två nyårsfester vi varit på, tjusig glassbomb på vackert fat.



Vacker dukning, jag tycker mycket om när man har pärlor i dukningar antingen som här i blomgrupper eller på brickor där välkomstdrinken serveras.


I år skall vi ha en liten nyårsbjudning här hos oss. Hittade denna vackra inspiration i " Allas " veckotidning hos min syster på julafton. Väldigt tjusigt .Viktigast är ju att man har det trevligt tillsammans men lite roligt är det allt tycker jag att försöka göra det fint för gästerna. 


(Bild: från allas veckotodning)

Vill ni ha mer inspiration av olika dukningar, kika in hos Fabriken. Själv skall jag verkligen ta mig tid att leta inspiration, även om jag redan planerat en del av dukningen som kommer gå i vitt, blått och silver.

Önskar alla ett GOTT NYTT ÅR 2013.
KRAM

söndag 23 december 2012

Dan före dopparedan!


önskar vi nio i familjen och Shadow hälsar att den här saken kan husse och matte glömma att jag tar på mig,som leksak däremot funkar den fin,fint. Med en önskan om ett mycket GOTT NYTT ÅR 2013 till er alla från oss alla:)

torsdag 20 december 2012

Swiss, swiss snarare än finess


Peketinslagning är dagens tema på Fabriken, kika in för mer inspiration där.Ofta brukar jag ta med kartonger från affären hem eller få paketen inslagna på plats. Gillar när saker är smidiga eftersom tiden är knapp speciellt nu när jag både jobbar och börjat plugga igen. 
Då kan det bli lite så här snyggaste paketet kommer nog maken få inhandlat på Pondus där de slog in så här tjusigt.


Till julklappsleken , paketinslagning från 2 Fröknar, de vek papperet som ni kan se om ni tittar noga och jag kan tala om att det tog en stund för dem. Inget för mig och om jag skulle försöka skulle det inte bli så här rakt på långa vägar:)


Cervera kör i år med guld eller silverpaket och då föredrar jag guld.


Egeninslaget och då blir det i naturens färger , papperet köpt på Panduro. Älskar även jutevävsnören, använder dessa snöre till allt i juletider.


 Etiketter finns inga på paketen ännu eftersom döttrarna då troligen skulle titta lite extra på just sina egna paket så det får vänta till närmare julaftonsdagen. I år firar vi jul med min fina pappa ,syster och hennes familj.
Därefter väntar ledighet ända till 4/1, skall bli så skönt.
  


 Etiketterna kommer att klippas till av dessa papper i olika former, brukar använda mig av pepparkaksformar när jag gör dem.


Önskar er alla en riktigt GOD JUL 
KRAM

söndag 16 december 2012

Söndagsbilden


 Har gjort en liten godistallrik till småfåglarna i veckan. Smälte cocosfett och blandade i lite olika slag av fågelfrö och jordnötter i en kakform.
Blev så här fint och nu äts det för fullt på baksidan huset tom en Hackspett har flyttat till vår trädgård. 


Idag fyller min ena underbaring sexton år. Igår kväll och idag har vi haft kalas, bjöd på Buffe´och Pavlova som yngsta pärlan önskat i tårtväg.


Bl.a. Brietårta på buffé bordet, som jag hittade recept på i juljournalen.


Imorgon är jag sen har bytt med en kollega som behövde byta och sedan är jag sen ytterligare två dagar denna vecka. Sen mina vänner blir det två veckors härlig och välbehövlig ledighet. Det skall bli så underbart. Hur har ni det i jul något ledigt utöver juldagarna?  

KRAM

torsdag 13 december 2012

Vardagsrum med Pelargoner i fönstren

Torsdagstemat idag på Fabriken är vardagsrum och det har vi ett på landet eller egentligen kanske två om man räknar det uppe . Nöjer mig med att visa bilder nerifrån det är ju där vi tillbringar våra kvällar på landet och även morgnar ibland om det regnar ute så äts även frukosten här.

Gammal kökssoffa som för länge sedan användes att sova i. Numera är den full av täcken, kuddar och spel. Rymmer verkligt mycket , skulle gärna vilja måla den men det har maken satt stopp för. Han vill ha den brun och den är ju lite mer hans än min känns det som har ju trots allt varit hans mormors, så ibland får han som han vill. Stolarna däremot skall få sig en omgång med penseln, vilken sommar som helst:)
Pelargonier i alla fönster hör hemma här, Elisabeth hade massor så det försöker vi också ha.  


Här fick jag gömma vännerna som var på besök, vet ju inte om de vill synas just på denna bild:)
Jodå, ni ser rätt massor av tallrikar å väggen, Carl Larssonmotiv. Om jag råkar få syn på Carl Larsson motiv på auktion på något vad det än vara månde så ropar jag in det.
Tapeten är från-69 och i stort sett ser det ut som det gjorde när Elisabeth levde här. Kommer troligen bli det sista rum vi renoverar eftersom vi tycker att det är mysigt och har en viss charm precis som det är.
Soffan kommer dock snart att ryka för den är obekväm och har någon stoppning som jag är allergisk mot i sig.


Carl Larsson uppåt väggarna:)
 


Massor av levande ljus tänds här på kvällarna för mysfaktorn och ibland för värmens skull, en öppen spis har vi också som eldas i nästan varje dag. Naturligtvis beroende på hur varmt det varit ute på dagarna, men i somras tror jag vi eldade så gott som varje kväll.


Här tillbringar vi våra kvällar, med grillning i spisen, spela spel, kort med varandra, sjunga karaoke, se film eller bara sitta och läsa böcker, prata eller ha gäster. Mysigt är det och nu har jag tänkt så mycket på sommaren känner jag så kändes alldeles konstigt när jag tittade ut och såg allt vitt här utanför. Nu blir det en ledig härlig dag för min del, skall fortsätta måla ett skåp och hoppas hinna göra lite julgodis också.
Hoppas ni har en fin dag och vill ni se fler vardagsrumsidéer , kika in på Fabriken.

KRAM

torsdag 6 december 2012

Advent

Adventstema hos fabriken, vill ni se massor av fiffiga, tjusiga och härliga idéer så kika in där.

På landet förra året till första advent hade vi tänt detta ljus som vi fortfarande tänder då och då. Ett evighetsljus och det är ju väldigt bra när saker räcker länge.


Här hemma har jag massor av olika adventsljussakar, flera olika med levande ljus. Det är så roligt att göra iordning dem , pynta med mossa och små hjärtan, små tomtar. Hjärtan på tråd har jag alltid i minst en av alla adventsljusstakar, tycker det är så fint när den slingrar sig runt ljusen. Här ser ni mina små lertomtar köpta på Tjolöholms julmarknad för några år sedan. 



Lussebullarna jag bakade med mandelmassa i, fikastunden på kvällen förra söndagen när hela familjen var samlad.Här syns även den tvådelade adventsljustaken från Cult design som hängt med några år.


   Här har jag virat jutvävs snöre och spetsband med små knappar på över ett bredare spetsband på ett tjockare ljus. 


  Adventsstjärnor har vi mängder av, röda, vita, hjärtformade,dock en enda adventsljusstake som är bågformad från Design House.
Ljus utomhus vill jag också ha, här har vi hängt ett ljusnät i våra cypresser på baksidan, Nala undrar vad jag sysslar med? Komma och väckas sådär.

 Julgrupper är fint att ha några stycken och helst vill jag att dörrens julkrans skall hänga klar på utsidan. Så blev det inte i år, eftersom glödlamporna som skall viras runt var trasiga. Nu hänger den klar med lingonris i hallen i väntan på att mannen skall fixa lamporna till den. 


Önskar er alla en riktig fin andra advent.

KRAM

onsdag 5 december 2012


Hejsan hoppsan fallerallera! 

Lite yrkesskadad just nu, men älskar denna lilla möss sång:)

I Ateljén hos Kerstin kan man bland mycket annat beskåda denna vackra kamin. 



Köpa akvareller, boken" Nyttans växter"- vilken är den bästa växtbok jag tittat i, andra böcker, kort, honung, småsaker som pennor, doftpåsar, bokmärken och mycket mer.



Läste en del av alla bloggares fototips och kunnande, bl.a att man skulle försöka ha raka linjer i sina foton som ni ser inte många av mina som kvalar in där:)



Titta vad som står på de små marmorerade lådorna. Kanske har ni redan en sådan här ordning bland era saker . En vacker dag skall jag också ha det, i mitt pysselrum det är något att se fram emot det:)


Allt har Kerstin gjort själv.





Kerstins kök, inspirerades av hur apoteken såg ut förr i tiden, fantastiskt att måla dessa luckor själv . När jag sett dem funderade jag ett helt år på om jag inte skulle kunna göra liknande i vår lilla stuga, gamla luckor hade vi ju. Hur det gick, tja det vet ju ni som följt mig länge:)


Så otroligt vackert. Tur att det finns människor som är så här kreativa, fantastiska inspiratörer för sådana som mig.


Önskar er alla en fin, fin kväll, imorgon blir det adventinlägg om jag inte minns fel.

KRAM

måndag 3 december 2012

Örtagården


Hej!

Uppe i Dals-Rostocks samhälle ligger Örtagården , här kan man köpa plantor till självbetjäning. 


gå runt i den vackra trädgården och läsa om alla vackra växter som finns där.



Lära sig allt man vill om biets liv och leverne.




I anslutning till trädgården finns ett hembygdsmuseum, café med väldigt goda våfflor. Alldeles i närheten ligger Kerstin Ljungqvists hem som är en gammal kyrka som hon renoverat och har ateljé i på undervåningen , sitt kök och även själv numera bor i.Vill ni läsa mer om detta utflyktsmål kika in här. nästa gång skall ni få se bilder inifrån ateljén.

KRAM

söndag 2 december 2012

Smultron & betong!

Söndagsbilden idag får bestå av Irénes fina betongkruka som jag köpte i början av sommaren av henne på torget i Mellerud.Hon har även gjort den lilla söta ljusstaken. Betongblomman har en annan vän till mig gjort som också är duktig på att tillverka i betong.


Vill ni läsa mer om vad Iréne tillverkar så kika in på hennes fina blogg Skifferhuset och vill man köpa något av Irénes fina saker får man åka till Dals-

Rostock på sommaren och besöka hennes lilla bod"

 Smultron och betong" ett ställe med lite loppis och mycket betong. Vill ni se fler söndagsbilder kikar ni in på Fabriken.
Hoppas alla har haft en fin första advent. Många fina adventsbilder på fabriken idag från alla fina bloggerskor, här väntar jag dock till torsdagen eftersom temat då är Advent. Jag har för första gången i mitt liv bakat lussekatter( mannen i huset brukar baka annars, han gillar det) med mandelmassa, saffran och russin på och de blev så goda så.

KRAM