söndag 21 oktober 2012

Att hitta användningsområde.

Hej denna fina söndag.

Här kommer min söndagsbild från stugan. En gammal burk som jag inte ropade in på auktion men som blev min ändå,har kommit till användning till slut. Det går ju åt en och annan tändsticka i stugan speciellt nu på hösten när vi varit där uppe. Eftersom askarna används åt ett skolprojekt blev ju tändstickorna över och ligger nu lite fint i plåtburken istället.



Ha en fin söndagskväll.

KRAM

fredag 19 oktober 2012

Om du tröttnar på landet

och inte vill åka till Göteborg så kan man styra kosan åt Norr istället och hamnar då i Karlstad. Vilket är en mysig liten stad med en underbar klädaffär och åtminstone två inredningsaffärer som är väl värda att besöka.

Den ena affären är NOLL54  där jag aldrig gått ut  tomhänt ifrån. Såå otroligt mycket fint, att bara gå runt och kika på. I år köpte jag bland annat denna vita trälåda och de vita blommorna som står lite på trekvart i lådan. 




Om du mot förmodan skulle tröttna på att shoppa så är en promenad till Klarälven som rinner genom stan att rekommendera.



Här kan du fota vackra blommor,



konst


eller varför inte ha med egen fika att njuta av under en vacker hängbjörk alldeles vid älven.



Eller bara ta igen sig i gröngräset, hur mysigt som helst.



 Med dessa sommarbilder önskar jag er en härlig fredagskväll.

KRAM

torsdag 18 oktober 2012

Att göra saker själv

 DIY ( do -it- yourself)
som är Fabrikens torsdagstema denna vecka är ju väldigt skoj både när det gäller prislappen och känslan som infinner sig när något man tillverkat själv är klart är ju obetalbar. Återanvändning är väl det jag tänker på i första hand, hur gamla saker kan få nytt liv som här.
 Här har jag av auktionsköpta handdukar, sytt ihop dem med spets emellan till en större köksduk. Sydde även en hissgardin av två handdukar och vill ni se hur det hela blev får ni kika in här.


Egengjord saft är enligt mig mycket godare än köpt och pimpar man flaskan lite med fina etiketter och snören blir det ju en söt liten present att ha med sig när man går bort.


Eller varför inte lite sylt. Jätteskoj att göra etiketter till burkar  och flaskor tycker jag och enkelt.


Hinner man inte med att göra allt själv som behöver göras kan man alltid försöka sätta tex en pensel i någon när och kär persons hand. Här målar en dotter panelen till köket på landet och vårt kök där måste väl räknas lite grann till ett eget hemma projekt så gott som från scratch. Här kan ni som vill kika på resultatet.


Mitt i stöket


Vill ni se andra härliga stora och små  DIY tips, kika in på Fabriken.
Hoppas ni alla får en härlig torsdagskväll, här blir det lite " Dansa i Neon" på Rondo.

KRAM

söndag 14 oktober 2012

En regnig dag på landet!


DAGENS SÖNDAGSBILD!

Eftersom jag blivit medlem i Fabriken, tjohoo jätteskoj.


Dagens bild kommer från trädgården på landet. Då vi varit en sväng upp till stugan i helgen och vinterboat den, regnade hela tiden idag så alla vackra bilder jag skulle tagit frös liksom inne:). Upptäckte att vi har dessa blommor som jag tror är Höstkrokus på tre platser i trädgården varav denna plats är den minsta. Jag är rädd för att jag dragit upp en och annan lök när jag rensat i landet på vårkanten. Jag får vara lite försiktigare nästa år, eftersom jag verkligen tycker att dessa blommor är vackra och lyser upp i trädgården nu på höstkanten.  
Hösten är allt bra vacker på många sätt.

Hoppas ni andra också haft en fin dag och vill ni se fler söndagsbilder kika in på Fabriken.

KRAM

fredag 12 oktober 2012

Något jag är rik på.)

Hejsan därute i det vackra höstvädret!

Här ser ni vad det är som jag är rik på i mitt liv. Trasmattor, kan inte ens räkna alla jag har. Har sett på andra bloggar så mycket fint som kan göras av trasmattor, så nu har jag fått en idé som skall prövas. 
Självaste mormor E har vävt de flesta och en del har min egna mormor Agnes vävt hon var en hejare på att väva.


Den här gamla kaminen är ej brukbar men väldigt snygg att se på så den får allt finnas kvar även när en renovering av gästrummet blir aktuellt.



Hela gästrummet i all sin glans, det är väldigt bra med ett stort gästrum där vänner kan sova över utan att det blir det minsta trångt.
Trägolvet är ju fint i alla fall, en liten slipning och lackning sedan är det nog som nytt igen.


Hoppas ni får en härlig helg och att det underbara höstvädret håller i sig över helgen.

KRAM

måndag 8 oktober 2012

Gillar ni knallgult?:)

Hej på er!

Nu känner jag mig modig som visar övervåningens gästrum. Knallgul tapet som troligen får sitta kvar ett tag, trots att gult inte tillhör någon som helst favorit hos mig. Det är dock inte så värst mycket fel på denna tapet, riktigt hållbar ett bra köp 1967- 69:).

Bästa rummet för span tycker dessa två ulltussar sitter här varje natt. Troligen går det rådjur i trädgården och en och annan räv kanske, verkar vara mycket spännande i varje fall. 


Vad tror ni detta är? jo men visst är det ett auktionsköp . I helgen var vi i en riktig möbelaffär eller ja faktiskt flera stycken jag och mannen väldigt intressant för en sådan som mig som mest springer på auktioner.
Det inköptes sex stycken vitmålade stolar för några år sedan under min vita period. 


 Dessa två stolar tycker jag har väldigt fint broderade dynor så de får vara som de är. Tänk vilket jobb någon lagt ned på dem en gång i tiden.
 Visar resten av rummet en annan dag, vill ju inte att ni skall bli bländade av allt gult, eller förskräckta för den delen:)

Ha en fortsatt fin vecka.
KRAM

torsdag 4 oktober 2012

Kök och Porslin

Hej!

Kör lite Fabrikens tema idag skall försöka få in denna blogg där.
Porslin har vi gått om på landet, men inte är det mycket som hamnat på foto inte.

Det jag hittat på bilder är mina Äggkoppar från GreenGate.


Här en frukost på landet en solig dag i somras med äggfrukost och färsk pressad juice, nybakat bröd på våra små assietter med hjärtan och blommor på. Inhandlade i Ullared för ett antal år sedan.



Köpte även tillhörande skålar och muggar, inte visste jag då att jag så småningom skulle ha ett alldeles eget röd/vitt kök:)


Finaste muggarna från Indiska som jag fick i julklapp förra julen av döttrarna, hänger så fint på krokarna på Lesvik hyllan från Ikea.


Porslinskruka i köksfönstret.


En Gröna Anna kanna som jag fått med av misstag på en auktion när det fyndades något helt annat som jag verkligen ville ha.


Stort Hackefors fat som också är från någon auktion för länge sedan . Har åtta tillhörande assietter i samma blommönster.


Gillar mycket det nya Gerbera porslinet som kommot, men tycker att det kostar skjortan ,hittade detta i Ullared enligt mig nästan lika fint 39 och 59 kronor var priset för dem.


Porslinsho var ett måste när vi gjorde om i köket på landet, den punkten var inte förhandlingsbar med maken:) Inte så praktiskt kanske men jag älskar det . Från Ikea kommer den
.

Lite gammal skåpmat för er som varit här inne förr, men hoppas ni gillar bilderna ändå:)
Ha en fortsatt härlig torsdag, nu skiner solen här. Ljuvligt.
KRAM

onsdag 3 oktober 2012

Om man gillar älgkött

Hejsan!

Var på en underbar restaurang med ljuvligt god mat, i närheten av Ed. Har för mig att den låg alldeles bredvid Stenebys kyrka. Här serverades mestadels älgkött i olika tappningar. Vill man absolut inte äta älg så fanns fläskfile och laxrätt att välja på.



 Snyggt dukat med levande ljus, rosor och glas och porslin på alla bord.



Flera stora vackra landskapsbilder i taket.




Maken åt älgbiffar.


Jag och yngsta pärlan som inte är lika modiga när det kommer till att prova nytt på restauranger valde fläskfile, vilken var väldigt, väldigt god.


Vi skulle varit med några vänner som ätit förut på restaurangen, därför vi hittade den.
Tyvärr blev en av dem sjuka , vi bestämde oss för att gå själva vilket vi inte ångrade.

Kram